Około 1920 r. pradziadek rodziny Bressan zaczął produkować wino prosecco, które w tym czasie sprzedawane było głównie luzem, a następnie z upływem pokoleń, a wraz z ewolucją popytu rynkowego celem było butelkowanie produktu. Firma prowadzona jest wyłącznie przez członków rodziny Bressan, a siedziba firmy znajduje się w samym sercu obszaru Valdobbiadene D.O.C.G. Kraj ten nazywany jest „złotym wybrzeżem”, zważywszy na ciągłe sukcesje wzgórz o łagodnych zboczach, prawie nieobrobionych i pokrytych rzędami winorośli, z których wychodzi najbardziej ukochany produkt winny, Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G. Winnica znajduje się u podnóża słynnych wzgórz gminy Farra di Soligo, centrum obszaru Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G Superiore, wzgórza te zawsze były pokryte bujnymi winnicami i wyjątkowymi krajobrazami wzdłuż najstarszej trasy wina we Włoszech.

Powierzchnia gospodarstwa wynosi sześć hektarów, z których zdecydowana większość przeznaczona jest pod Prosecco, a niewielka część przeznaczana na Chardonnay, Merlot i Cabernet Franc.

Chlubą tejże winiarni jest Prosecco par excellence, powstające z wyselekcjonowanych najlepszych winogron firmy tylko z winnic znajdujących się na wysokości powyżej 300 m n.p.m. z idealną ekspozycją. Piwnica na wino na obszarze połowy jej powierzchni jest zakopana, aby przez cały rok utrzymywać stałą temperaturę, co jest bardzo ważnym czynnikiem ochrony wina.

Wewnątrz znajdują się nowoczesne maszyny enologiczne i termicznie kondycjonowane zbiorniki, które pozwalają zawsze kontrolować temperaturę produktu. Winogrona są przetwarzane zgodnie z nowoczesnymi technikami produkcji wina, zawsze z poszanowaniem jakości surowca; w rzeczywistości w winnicy powstaje produkt, który dociera do butelki, więc operacje uprawy, takie jak zielone przycinanie lub przerzedzanie gron są wykonywane ze szczególną skrupulatnością.